Rus verder in Taipei na fraaie comeback

Arantxa Rus heeft zich op fraaie wijze geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Taipei (125,000 dollar). De speelster uit Monster won door een mooie comeback in de tweede set van Ipek Soylu uit Turkije.

Rus schakelde de 21-jarige Soylu met 7-6 (4) en 7-5 uit. De Turkse is de nummer 194 op de wereldranglijst, Rus staat op plaats 167.

In de eerste set kwam Rus al terug van een 4-2 achterstand tot 4-4. Ze trok in de tiebreak aan het langste eind, 7-4. De comeback in de tweede set was fraai. Soylu nam een 5-0 voorsprong, maar Rus won daarna zeven games op rij. Ze haalde de winst binnen met een game op love, 7-5.

In de tweede ronde van het toernooi in Taiwan speelt Rus tegen de Russische qualifier Vitalia Diatchenko. Zij stuurde de als vijfde geplaatste Belgische Yanina Wickmayer naar huis, 6-2, 6-3. Bekijk hier de loting van het WTA-toernooi in Taipei.