Tweede toernooizege voor Griekspoor in Griekenland

Tallon Griekspoor heeft zijn tweede toernooizege in Heraklion beet. In de finale van het Futuretoernooi won de tennisser uit Nieuw-Vennep van Carlos Gomez-Herrera uit Spanje.

De wedstrijd tussen de nummers één en drie van de plaatsingslijst werd met 6-4 en 6-2 een prooi voor de als eerste geplaatste Griekspoor. De 27-jarige Gomez-Herrera won in september nog een Futuretoernooi in Portugal.

Griekspoor begon net als in de halve finale goed aan de partij. Hij nam een 3-1 voorsprong. Gomez-Herrera kwam van een 4-2 achterstand terug tot 4-4, maar de twee daaropvolgende games waren voor Griekspoor, 6-4. In de tweede set ging het gelijk op tot 2-2, daarna won Griekspoor vier games op rij.

Griekspoor zette met zijn toernooizege een kroon op een uitstekende week in Griekenland. Hij sloeg zich eerst succesvol door het kwalificatietoernooi, daarna stond hij in het hoofdtoernooi slechts één set af.

Voor de 21-jarige Griekspoor was het zijn tweede toernooizege in Heraklion. Hij won twee weken geleden ook al een Future in de Griekse plaats. Daarvoor won de tweede Nederlander op de wereldranglijst ook al twee toernooien in Zweden (Falun en Jonkoping).