Gouden Bondsspeld voor Jiske Griffioen

Tijdens de uitreiking van de Tennisser van het Jaar awards heeft Erik Poel, Algemeen Directeur van de KNLTB, de Gouden Bondsspeld overhandigd aan Jiske Griffioen. Griffioen ontving deze Gouden Bondsspeld vanwege haar fantastische carrière in het rolstoeltennis. Mede door haar resultaten is het rolstoeltennis op de kaart gezet. 

Jarenlang behoorde Griffioen tot de wereldtop in het rolstoeltennis, waarin ze twee jaar de nummer één positie op de wereldranglijst innam. Dat Griffioen deze positie eer aan deed, bewijzen de resultaten die zij de afgelopen jaren heeft neergezet. Ze won in haar carrière vier keer een Grand Slamtitel in het enkelspel: als eerste vrouw op Wimbledon in 2016, Roland Garros in 2015 en de Australian Open in 2015 en 2016. Daarnaast wist ze in het dubbelspel dertien keer een Grand Slamtitel te veroveren. Maar het hoogtepunt van haar carrière volgde in 2016 op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze goud won in zowel het enkel- als het dubbelspel. Na de Paralympische Spelen in Beijing (2008) waar ze zilver haalde in het dubbelspel, en in Londen (2012) waar ze brons haalde in het enkelspel en zilver in het dubbelspel, was goud halen in Rio haar ultieme doel. Naast de individuele en dubbelspeltitels, heeft Griffioen er mede voor gezorgd dat Nederland meerdere keren de World Team Cup won. Dat ze in 2015 tot Paralympisch Sporter van het Jaar werd uitgeroepen, was dan ook meer dan verdiend met haar enorme staat van doen. Ook won ze in 2015 en 2016 de Esther Vergeer Award tijdens het Tennis van het Jaar gala.