Nummers één en twee van Nederland present op Nederlandse Loterij NK Tennis

Het deelnemersveld van de Nederlandse Loterij NK Tennis (11-17 december) is bekend gemaakt en bij de mannen prijken Robin Haase en Tallon Griekspoor, de twee hoogst genoteerde Nederlanders op de wereldranglijst, op het affiche.

Hoofdschema en kwalificaties

Daarnaast zijn Scott Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Jasper Smit verzekerd van een plaats in het hoofdschema in Topsportcentrum Rotterdam. Van de Zandschulp won vorig jaar in de finale verrassend van Haase. 

Om diverse redenen zijn bij de vrouwen een aantal bekende namen afwezig. Mede daardoor zijn Chayenne Ewijk, Annelou Nab, Nikki Luttikhuis en Lotte van Leeuwen geaccepteerd en krijgen dit jaar jonge talenten de kans zich te bewijzen op een mooi podium.

Daarnaast zijn er twee plaatsen weggelegd voor spelers uit het kwalificatietoernooi, 8-10 december bij Tennisvereniging Victoria in Rotterdam. Jacco Eltingh, technisch directeur van de KNLTB, vergeeft ook nog een wildcards per enkelspel- en dubbelspelcategorie. Op 9 december is de loting voor het hoofdschema.

NRK

Op de Nederlandse Rolstoeltennis Kampioenschappen is de wereldtop bij de vrouwen te bewonderen. De kersverse (officieuze) wereldkampioen Diede de Groot verdedigt haar titel in Rotterdam, waar ook Aniek van Koot, Michaela Spaanstra en Donna Jansen in actie komen.

Maikel Scheffers is de blikvanger bij de mannen. Ruben Spaargaren, Tom Egberink, Carlos Anker en Ricky Molier dagen de Nederlandse nummer één uit. Ook op de NRK komen er in de enkelspelonderdelen twee spelers uit de kwalificaties bij.

Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse Loterij NK Tennis.