De Groot en Van Koot overtuigend naar halve finales Australian Open

Diede de Groot en Aniek van Koot spelen tegen elkaar in de halve finales van het rolstoeltennistoernooi op de Australian Open. Beide Nederlandse speelsters wonnen in de kwartfinales in twee sets.

De Groot, als tweede geplaatst in Melbourne, begon uitstekend aan haar tweede Australian Open. Ze won overtuigend van de Duitse Katharina Kruger, 6-1, 6-1. Aniek van Koot schakelde Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika uit. Het werd 6-4, 6-3 voor Van Koot.

De Groot en Van Koot speelden dit jaar al één keer eerder tegen elkaar. In de voorbereiding op de Australian Open won Van Koot in de halve finales van het Sydney Wheelchair Tennis Open met 7-6 (5) en 6-4. Op de Grand Slams van vorig jaar kwamen De Groot en Van Koot elkaar één keer tegen. Op weg naar haar zege op Wimbledon won De Groot in de halve eindstrijd met 6-0 en 6-2 van Van Koot.

Marjolein Buis haalde de halve eindstrijd niet. Ze moest haar meerdere erkennen in de nummer één van de wereld, Yui Kamiji. De Japanse won met 6-3, 7-5. ''Niet het resultaat waar ik op hoopte. Ik had een voorsprong in de tweede set en ik had de set moeten pakken. Daar ben ik teleurgesteld over, maar er zijn ook goede punten in deze wedstrijd die ik mee naar huis kan nemen'', twitterde Buis na afloop.

Bekijk hier de loting van het rolstoeltennistoernooi op de Australian Open.