Tweede titel op rij voor Schuurs in Hobart

Demi Schuurs is uitstekend op dreef in het nieuwe tennisjaar. De Limburgse won voor de tweede week op rij het dubbelspel op een WTA-toernooi. Schuurs was met de Belgische Elise Mertens de sterkste in Hobart.

Schuurs en haar Belgische partner wonnen in de eindstrijd van de als vierde geplaatste Lyudmyla Kichenok en Makoto Ninomiya, 6-2, 6-2. Schuurs en Mertens waren als derde geplaatste in Hobart.

Voor Mertens was het een drukke dag in Hobart. Ze haalde ook de winst in het enkelspel binnen door in de eindstrijd de Roemeense Mihaela Buzarnescu te verslaan, 6-1, 4-6 en 6-3. Mertens verdedigde haar titel in Hobart.

Schuurs won vorige week ook al een WTA-titel in het dubbelspel. Met Kiki Bertens aan haar zijde was ze de sterkste in het toernooi in Brisbane. Ze noteerde daardoor maandag haar hoogste notering ooit op de wereldranglijst voor dubbelspelers, plaats 33.