Westerhof halvefinalist in Frankrijk

In de schaduw van de grote toernooien heeft Boy Westerhof de halve finales bereikt op een Futuretoernooi (15,000 dollar) in Bagnoles de L'Orne, Frankrijk.

De in Drenthe geboren Amsterdammer klopte de Rus Alen Avidzba met 7-6 (3), 6-2. Westerhof kende een stroeve start, maar toonde veerkracht in de eerste set. Avidzba won de eerste drie games, maar vanaf 2-5 kantelde de partij. Westerhof knokte zich terug en won vier games op rij. Avidzba dwong nog wel een tiebreak af, maar daarin was Westerhof met 7-3 de betere.

In de tweede set ging het gelijk op tot 2-2, waarna onze landgenoot met vier games op rij de winst greep. Na een uur en drie kwartier tennis stapte Westerhof als winnaar van de baan. In de halve eindstrijd wacht de winnaar van het duel tussen de Belg Niels Desein (5) en de Fransman Gregoire Jacq (4).

Westerhof stond in augustus voor het laatst in de halve finales, op een Future in Rotterdam. Zijn laatste finaleplaats, en toernooizege, dateert van juni 2017 (Breda).

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de Future in Bagnoles de L'Orne.