Wawrinka: ‘Ik ga video’s van Griekspoor bekijken’

Stan Wawrinka neemt het in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament op tegen Tallon Griekspoor. De jonge Nederlander is toegelaten met een wildcard

De drievoudig Grand Slamkampioen geeft direct toe nog niets over Griekspoor te weten. "Ik ken hem nog niet. Maar ik ga wel wat video's bekijken, zodat ik een beetje weet hoe hij speelt."

Toevalligerwijs speelt Wawrinka bij winst op Griekspoor opnieuw tegen een Nederlander. Robin Haase of Thiemo de Bakker, die het in de openingsronde tegen elkaar opnemen, is dan de tegenstander van de 32-jarige Zwitser.

"Nederland heeft altijd goede spelers in zowel het enkelspel als dubbelspel. Dat is ook gebleken in het Davis Cupduel tegen Frankrijk. Nederland maakte het de Fransen bijzonder moeilijk in dat treffen."

Wawrinka liet zich niet in de kaarten kijken na de vraag wat het spel van de Nederlandse tennissers specifiek goed maakt. "Ik kijk in het algemeen graag naar Nederlandse spelers. Hun spel is interessant en daar kan ik van genieten."

Wawrinka komt graag naar ons land en won in 2015 de titel in Rotterdam. Dit jaar ziet hij zichzelf niet als grootste kanshebber voor de hoofdprijs daar zijn spel nog niet honderd procent is. De huidige nummer dertien van de wereld onderging vorig jaar een knieoperatie en is in januari bij de Australian Open na maanden revalidatie teruggekeerd in het circuit.

"Op dit moment bekijk ik het stap voor stap. Het is belangrijk om terug te keren op het niveau dat ik wil bereiken. Daar zit ik nu nog niet, maar daar werk ik elke dag hard aan."

De eerste ronde tussen de als vijfde geplaatste Wawrinka en Griekspoor staat voor vanavond op het programma: aanvang 19.30 uur.