Guus Hiddink opent 100ste padelbaan bij Iduna

Op 24 maart wordt alweer de 100ste padelbaan geopend. De KNLTB wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en heeft daarom niemand minder dan voetbaltrainer en oud bondscoach Guus Hiddink weten te strikken om de 100ste padelbaan bij ULTC Iduna te openen. Samen met zijn dubbelmaatje René Eijkelkamp gaat Hiddink de baan op om te laten zien waarom padel zo’n leuk spectaculair spelletje is. Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom om te komen kijken en misschien wel een rally te spelen tegen Hiddink en Eijkelkamp.

Hiddink was de allereerste in Nederland die een padelbaan liet aanleggen, op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Vanuit zijn vorige club Valencia in Spanje kwam hij in aanraking met padel, waarna hij het padelvirus meenam naar Nederland. Hij zag padel als ideale uitlooptraining na de wedstrijd voor voetballers. Zonder het te weten heeft hij hiermee een nieuwe sport in Nederland geïntroduceerd, waar hij erg trots op is. Momenteel is Hiddink niet meer werkzaam bij PSV, maar hij slaat nog regelmatig een balletje op de tennis- en padelbaan.

Padel groeit

Dat padel steeds populairder wordt, is geen geheim. De sport spreekt zowel tennissers als niet-tennissers aan en het aantal padelbanen in Nederland groeit hard. Steeds meer clubs kiezen ervoor om een of meerdere padelbanen aan te leggen. De dynamiek en sportieve spanning van padel maken de sport immers een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden en trekken bovendien een nieuwe doelgroep en dus potentiële nieuwe leden naar de club.

Lees meer over padel op KNLTB.nl/padel