Nationale indoortitels voor Eisinga, Visscher, Lam en Dekkers

Op de Menzis NOJK (nationale overdekte jeugdkampioenschappen) in sportcentrum De Rhijenhof te Den Haag zijn zondag de titels verdeeld in de leeftijdsklassen -14 en -18 jaar. Zachary Eisinga, Stephanie Visscher, Christopher Lam en Florentine Dekkers vestigden hun naam in de Nederlandse tennisannalen.

Zachary en Stephanie kroonden zich tot kampioen in de leeftijdsklasse tot en met 18 jaar, waar de kwartfinalisten van -16 ook aan mee mochten doen. De kampioen van -16, Guy den Ouden, bleek ook in de hoogste juniorenklasse een speler om rekening mee te houden. Hij verloor pas in de kwartfinales. De latere winnaar Zachary klopte Guy met 6-1, 6-4.

De als eerste geplaatste Amadatus Admiraal sneuvelde verrassend genoeg al in de eerste ronde. Zijn bedwinger Guy Stokman sloeg zich naar de halve finales. Daarin verloor hij van Max Houkes, die op zijn beurt de finale verloor van Zachary. Na twee spannende sets kroonde Zachary zich tot kampioen: 6-4, 6-4.

Lijstaanvoerder Stephanie stond de hele week geen set af en won ook de finale in 'straight sets'. Makkelijk ging het echter niet tegen de als tweede geplaatste Dainah Cameron: 6-4, 6-3. Zowel Stephanie als Dainah deden eind vorig jaar mee aan de Nederlandse Loterij NK Tennis en haalden daarin de halve finales. Bij de junioren maakte Stephanie vorig jaar ook al indruk op de NJK, waar ze nipt de finale verloor van Isolde de Jong.

Oppermachtig

Zo dominant als Stephanie was bij de meisjes -18 jaar, zo oppermachtig was Christopher Lam bij de jongens -14 jaar. De als tweede geplaatste Christopher had het in vijf duels slechts één set lastig, in de tweede ronde tegen Kyvan Rietkerk (6-1, 7-5). Christopher klopte Steffan van Weldam in de finale met 6-3, 6-2. Steffan was verantwoordelijk voor de eliminatie van lijstaanvoerder Daniel Verbeek in de halve eindstrijd, maar kon in de finale geen vuist maken.

Marathonsessie

Florentine Dekkers veroverde de titel bij de meisjes tot en met 14 jaar. Ze was in de finale met 6-2, 6-2 te sterk voor Warda Ait El Bachir. Het was de vraag hoezeer Florentine hersteld zou zijn van haar marathonsessie met de als derde geplaatste Anouk Koevermans, in de halve finales. Florentine won die wedstrijd na bijna vier uren tennis met 6-3, 6-7 (7), 7-5. Tegen Warda, de nummer twee van de plaatsingslijst, ging het een stuk gemakkelijker.

Florentine verloor vorig jaar in de halve finales van Bente Spee. Op de NJK (outdoor) werd ze in 2017 tweede achter Melissa Boyden.

Klik hier voor alle uitslagen en speelschema's van de Menzis NOJK -18 jaar en klik hier voor uitslagen en speelschema's van de Menzis NOJK -14 jaar.

Klik hier voor mee informatie over de Menzis NOJK, waaronder een lijst met alle oud-winnaars.