Nederlandse selecties voor World Team Cup bekend gemaakt

De spelers waarmee de Nederlandse equipe op jacht gaat naar de prijzen op de BNP Paribas World Team Cup (28 mei-3 juni in Apeldoorn) zijn bekend gemaakt. Het vrouwenteam, zoals elk jaar weer een grote kanshebber op goud, wordt gevormd door de wereldtoppers Diede de Groot, Aniek van Koot, Marjolein Buis en Michaëla Spaanstra.

Bondscoach Dennis Sporrel met Diede de Groot.

De formatie van bondscoach Dennis Sporrel gaat op jacht naar een dertigste trofee in de 33ste editie van de World Team Cup voor vrouwen. Grote concurrentie komt uit Azië, waar China en Japan gelden als geduchte tegenstanders. Met drie speelsters in de top vijf van de wereldranglijst weet de Nederlandse formatie alle ogen op zich gericht, maar Oranje is gewaarschuwd. China won vorig jaar verrassend van Nederland in de finale.

Het mannenteam onder leiding van Robin Ammerlaan bestaat uit Maikel Scheffers, Tom Egberink, Ruben Spaargaren en Rody de Bie. Carlos Anker is reserve. Scheffers en Egberink maken onderdeel uit van een illuster rijtje van tien spelers die goud wonnen in zowel het senioren- als het juniorentoernooi.

Junioren en quads

Juniorencoach Colin Sal heeft de meisjes Roos Schröder, Jinte Bos en Fleur Gobes geselecteerd. Voor de vijftienjarige Bos is dat de eerste keer. Schröder en Gobes vormden vorig jaar een team met Coen van Werkhoven, die nu deel uitmaakt van de quad-selectie.

Voor de quads heeft coach Nick Hogenhout een viertal spelers geselecteerd, te weten (de jonkies) Niels Vink, Coen van Werkhoven, Sam Schröder en (de ervaren oudgediende) Dorrie Timmermans-van Hall.

World Team Cup

Van 28 mei tot en met 3 juni komen de beste rolstoeltennissers ter wereld naar Apeldoorn voor het grootste internationale rolstoelevenement: de BNP Paribas World Team Cup! Dit prestigieuze internationale toernooi vindt plaats bij T.C. Sprenkelaar en T.V. De Maten. De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams (vergelijkbaar met de Davis Cup en Fed Cup).

Bekijk meer informatie op de website van de World Team Cup. De ticketverkoop voor het finaleweekeinde start vanaf half april op deze website.