Nieuwerkerk geeft goede start vervolg met zege op buurman Spijkenisse

TC Nieuwerkerk is goed begonnen aan de Eredivisie Heren. Na de zege op de eerste speeldag gaf de Nederlands kampioen van twee jaar geleden de goede start een vervolg door een zege bij de buren van Spijkenisse, 2-4.

Na de vier partijen in het enkelspel stond er een 1-3 tussenstand op het bord. Guy den Heijer won met 6-4, 6-3 van Jannick Lupescu. Stephan Fransen versloeg Matthew Pierot, 6-1, 6-0. Yoran Verschoor was met 6-3, 6-4 te sterk voor Patrick Speelman. Boy Vergeer haalde een punt binnen voor Spijkenisse door met 6-4, 0-6 en 7-6 te winnen van Jeroen Camfferman. ''We hebben goede zaken gedaan. In de dubbels was het op papier gelijkwaardig, maar in de praktijk ook. Een viel onze kant, de andere viel uit in het voordeel van Spijkenisse. Een goede overwinning", zag Yoran Verschoor.

TC Nieuwerkerk werd twee jaar geleden landskampioen, daardoor mochten ze afgelopen jaar de play-offs organiseren. Daarom wilde het team er afgelopen jaar per se bij zijn in de play-offs. ''Nu is de druk minder groot, we doen wat we kunnen. We proberen een plek bij de eerste vier af te dwingen'', aldus Verschoor.

Het duel tegen Spijkenisse wordt door de clubs gezien als een derby. ,,Het AD/Rotterdams Dagblad schreef vorige week nog een artikel over de 'derby'. Wij kennen alle spelers uit de Eredivisie inmiddels wel goed, maar de confrontatie leeft echt wel bij de clubs. Bij alle andere wedstrijden ben je een uur of langer onderweg, nu ben je er binnen een half uur. Je speelt wel bij de buren, dat maakt het speciaal.''

Uitslagen wedstrijden Eredivisie Heren:

Spijkenisse - Nieuwerkerk 2-4
DUNO - Lewabo 2-4
ALTA - TOP Papendrecht 0-6

Programma ronde 2 Eredivisie Heren, zondag 22 april
Nieuwerkerk - ALTA
Arnolduspark - DUNO
TOP Papendrecht - Spijkenisse
Lewabo - Sloterplas

Bekijk hier meer informatie over de Eredivisie Heren.