Syrische toernooizege in Meppel, Lerby wint Ockel Leeuwenbergh

Bij het ITF 4 Ockel Tournament Leeuwenbergh was er Nederlands succes, zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Christian Lerby schreef het toernooi op zijn naam in het enkelspel. 

Lerby was in de eindstrijd duidelijk te sterk voor de Fransman Allan Deschamps, 6-1, 6-2. Lerby schakelde op weg naar de finale ook de als eerste geplaatste Fransman Baptiste Anselmo uit. In de halve finales was de zoon van ex-voetballer Soren Lerby te sterk voor als achtste geplaatste Stijn Pel, 6-1 en 7-5.

In het dubbelspel ging de zege naar het als vierde geplaatste duo Alec Deckers en Alexander Maarten Jong. Zij wonnen van de als zevende geplaatste Japanners Kokoro Isomura en Yamato Sueoka, 6-1 en 7-5.

In het meisjestoernooi was Melissa Boyden uitstekend op dreef. Ze haalde de finale, maar moest daarin haar meerdere erkennen in de Francaise Lucie Nguyen Tan, 6-0, 6-0. Bekijk hier alle uitslagen van het ITF 4 Ockel Tournament Leeuwenbergh.

Opvallende winnaar bij Meppel Storks Cup

De Meppel Storks Cup heeft een opvallende winnaar gekregen. De Syriër Taym Alazmeh won in de eindstrijd van Daniel Verbeek. Bij de meisjes tot veertien jaar ging de winst naar Sophie Schouten.

Alazmeh won met 6-3 en 6-4 van de als derde geplaatste Verbeek. In de tweede set kwam Verbeek knap met 4-1 voor, maar daarna was het Alazmeh die vijf games op rij won. Toernooidirecteur Adri van der Meulen had een heel divers deelnemersveld op de banen van MLTC. ''Egypte, Moldavië, Verenigde Arabische Emiraten en Syrië dus. Daniel Verbeek verdedigde de Nederlandse eer, en we hebben bij de meisjes een geheel Nederlandse finale gezien", aldus Van der Meulen.

Sophie Schouten, de nummer drie van de plaatsingslijst, was in de finale te sterk voor Charel Polman. Schouten toonde in de tweede set veerkracht. Ze won vier games op rij na een 3-5 achterstand, 7-5. Schouten schreef met Warda Ait El Bachir ook het dubbelspel op haar naam. ''Het dubbelspel was een Nederlandse aangelegenheid.''

Verbeek had een uitstekende week in Meppel. Hij won met Steffan van Weldam ook het dubbelspel. Ze versloegen de Duitsers Bon Lou Karstens en Oliver Olsson in de finale, 6-3 en 6-2. Verbeek is dit jaar goed op dreef. Hij won het toernooi van FOCUS Tennis Academy in Rotterdam. Verder haalde hij de halve eindstrijd in de categorie onder zestien jaar bij Hugo Ekker Tennis Academy Cup.