Lootsma en Hartono naar finale in Oldenzaal

De Rabobank Oldenzaal Future 2018 heeft een Nederlandse finalist in zowel het mannen- als het vrouwentoernooi. Niels Lootsma en Arianne Hartono gaan morgen op voor de titel.

Lootsma won met 6-2, 6-2 van Kazuki Nishiwaki uit Japan. In de finale treft hij de als tweede geplaatste Bulgaar Alexander Lazov, die met 6-3, 6-2 te sterk was voor de Argentijn Mariano Kestelboim.

Lootsma is de huidige nummer 1023 van de wereldranglijst, precies zeshonderd plaatsen lager dan zijn beste notering, vorig jaar behaald. Lootsma brak door in 2016 met twee Futuretitels, maar kon een ijzersterke najaar in 2016 geen vervolg geven in 2017. Lootsma is de nationaal juniorenkampioen (-18 jaar) van 2011 en 2012.

Hartono boekte een knappe zege over de als derde geplaatste Tayisiya Morderger, geboren in Oekraïne en geëmigreerd naar Duitsland. De 22-jarige Hartono klopte Morderger met 7-6 (5), 6-4 en heeft de hele week nog geen set afgestaan. In de finale wacht de als tweede geplaatste Belgische Greet Minnen.

Voor Hartono is het de tweede finale van dit jaar.  Ze veroverde de titel in Jakarta (15,000 dollar) als qualifier. Net als tot dusverre deze week bleef ze daar zonder setverlies. Hartono is de nummer 925 van de wereld. Sinds de zomer van 2016 heeft ze zich vol op de ITF-tour gestort.