Nederland vierde op Padel Nations Cup na verlies tegen Spanje

Het Nederlands team is als vierde geëindigd op de Padel Nations Cup in Nijmegen. Oranje verloor haar laatste wedstrijd op het nieuwe evenement met 3-0 van Spanje, dat daarmee de derde plaats veroverde.

In de strijd om de derde plaats werden drie spannende duels afgewerkt tegen Spanje, het land waar padel enorm populair is en na voetbal zelfs de grootste sport is. De Spanjaarden grepen verrassend naast een finaleplaats, maar waren wel te sterk voor Nederland. In de groepsfase won Spanje woensdag met 2-1 van Nederland, ditmaal wisten onze landgenoten geen punt te pakken.

De toeschouwers op Plein 44 in het centrum van Nijmegen kregen wel spectaculair padel voorgeschoteld. Uriël Maarsen en Jaap Smits moesten met 6-3, 6-4 hun meerdere erkennen in Eduardo Abaitua Vázquez en Marcelo Pérez Roncevic. Tess van Dinteren en Rosalie van der Hoek gingen met 6-3, 7-6 onderuit tegen Juncal Aizpura Menendez en Maria Ascorbe Toba. In het gemengddubbelspel verloren Smits en Van der Hoek met 6-4, 6-4 van Menendez en Alvarez.

"Bram Meijer, een van onze topspelers, werd deze week ziek. Daardoor zat er niet meer in dan een vierde plaats", zegt coach Rob Jaspers.

In de strijd om plaats vijf was België met 2-1 te sterk voor Griekenland. Italië en Frankrijk strijden om de titel op het evenement dat door de KNLTB werd georganiseerd in samenwerking met de provincie Gelderland en Tennis Europe. Nederland had de eer om gastheer te zijn van de eerste editie van het padellandentoernooi.

Er werd deze week gespeeld in een groep van zeven landen. De nummers één tot en met zes speelden vandaag om de verschillende eindposities (eerste, derde en vijfde).

Klik hier voor alle wedstrijden en uitslagen van de Padel Nations Cup.