Bertens bereikt na US Open haar hoogste ranking ooit

Kiki Bertens heeft na het bereiken van de derde ronde op de US Open haar hoogste ranking ooit bereikt. Ze is nu de nummer twaalf op de wereldranglijst.

Bertens stond voor het eerst in haar loopbaan in de derde ronde van de laatste Grand Slam van het jaar. Ze moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de Tsjechische Marketa Vondrousova.

Bertens beleefde een fraaie trip door Noord-Amerika. Ze haalde eerst de laatste acht in Montreal, daarna volgde de zeer fraaie toernooizege in Cincinnati met in de finale een zege op de nummer één van de wereld, Simona Halep.

Arantxa Rus nadert de top honderd. De speelster uit Monster steeg zes plaatsen en ze is daardoor de nummer 104 van de wereld. Net als Bertens bereikte ook Demi Schuurs haar hoogste ranking ooit. De Limburgse steeg op de ranking voor dubbelspeelsters één plaats, ze is nu de nummer negen van de wereld in het dubbelspel.

Bij de mannen boekte Robin Haase vijf plaatsen winst. De Hagenaar staat nu 44ste op de mondiale ranking. Scott Griekspoor klom naar de 224ste positie.

Top vijf Nederlandse vrouwen:

12. Kiki Bertens (+1)
104. Arantxa Rus (+6)
135. Richel Hogenkamp (-3)
188. Bibiane Schoofs (-7)
241. Lesley Kerkhove (-15)

Top vijf Nederlandse mannen:

44. Robin Haase (+5)
206. Tallon Griekspoor (-19)
224. Scott Griekspoor (+8)
236. Thiemo de Bakker (-25)
359. Jelle Sels (-4)