De Bakker opent Davis Cupduel tegen Raonic

Zojuist heeft in Toronto in Canada de loting plaatsgevonden voor het Davis Cupduel van aankomend weekend tussen Canada en Nederland. 

Vrijdag 14 september speelt Thiemo de Bakker (ATP, 236) de eerste enkelspelpartij tegen Milos Raonic (ATP, 20). In het tweede enkelspel neemt Robin Haase (ATP, 44) het op tegen Denis Shapovalov (ATP, 34). Op zaterdag 15 september wordt de dubbelpartij gespeeld tussen Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop en Vasek Pospisil en Daniel Nestor. Het Davis Cupduel eindigt op zondag 16 september met de enkelspelpartijen tussen Haase en Raonic, gevolgd door de partij tussen De Bakker en Shapovalov.

Nederland vs. Canada

Nederland en Canada speelden drie keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 2-1 in het voordeel van Canada. In 2004 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Nederland met 4-1 won.

Canada is de huidige nummer 14 op de wereldranglijst, en heeft met Milos Raonic, de huidige nummer 20 van de wereldranglijst, een sterke lijstaanvoerder in de gelederen. Nederland staat op plek 18 op de wereldranglijst.

De inzet voor Nederland en Canada is een geplaatste status in de Davis Cup voorronde in februari 2019. De winnaar van het play-off duel in Toronto zal bij de loting tot één van de 12 geplaatste landen behoren in het nieuwe Davis Cup systeem en daardoor een op papier minder sterk land treffen. Lees meer hierover op TENNIS.nl.

Wedstrijdprogramma

Vrijdag 14 september: twee enkelspelwedstrijden vanaf 22.00 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 15 september: dubbelspelwedstrijd vanaf 20.30 uur Nederlandse tijd

Zondag 16 september: twee enkelspelwedstrijden vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd

Wedstrijden live volgen  

Alle wedstrijden van Canada - Nederland zijn live te volgen via het open kanaal van Ziggo Sport. Daarnaast is al het nieuws over deze Davis Cupontmoeting te vinden op TENNIS.nl. Volg daarnaast de verrichtingen van het Nederlands Davis Cupteam op de Facebookpagina van TENNIS.nl.