Schuurs en Mertens zeker van Singapore na toernooizege in Wuhan

Demi Schuurs en Elise Mertens hebben het dubbelspel bij de Wuhan Open gewonnen. Door de toernooizege in China zijn Schuurs en haar Belgische dubbelpartner zeker van deelname aan de WTA Finals in Singapore.

Schuurs en Mertens rekenden in de finale af met de Tsjechische concurrentes Andrea Sestini Hlavackova en Barbora Strycova. Het werd 6-3, 6-3 voor de Limburgse en de Belgische.

Het is voor Schuurs haar zevende titel in 2018. Met Mertens won ze ook de toernooien in Rosmalen en Hobart. Daarnaast stond het duo ook in de finales van de toernooien in Birmingham en Cincinnati. Voor Mertens is het de eerste titel op een WTA Premier-toernooi. Schuurs won dit jaar titels op dat niveau in Montreal en Rome, aan de zijde van de Australische Ashleigh Barty.

WTA Doubles Finals

Door de toernooizege in Wuhan zijn de 25-jarige Schuurs en de 22-jarige Mertens zeker van deelname aan de WTA Finals in Singapore in oktober. Voor dat toernooi komen de beste acht koppels in het dubbelspel van 2018 in aanmerking.

Het is voor het tweede jaar op rij dat er een Nederlandse deelneemt aan het eindejaarstoernooi in Singapore. Kiki Bertens haalde vorig jaar met de Zweedse Johanna Larsson de eindstrijd van de seizoensfinale dubbelspel. In de eindstrijd waren Timea Babos en Andrea Sestini Hlavackova te sterk voor Bertens en Larsson.