Hageman ook bij ITF Autumn Indoor Almere succesvol in het dubbelspel

Bij het ITF 4 Autumn Indoor Almere viel er een Nederlandse toernooizege te noteren. Madelief Hageman won met de Griekse Marianne Argyrokastriti het dubbelspel in het meisjestoernooi.

Hageman en haar Griekse partner, de nummers één van de plaatsingslijst in Almere, wonnen in de eindstrijd van de Zwitserse Lea Magun en Izabelle Persson uit Zweden, 6-1, 6-2. Magun en Persson waren de nummers vier van de plaatsingslijst.

De 15-jarige Hageman en de twee jaar oudere Argyrokastriti vormen dit jaar een succesvol koppel. Ze wonnen begin augustus ook het Telkea Open in het Luxemburgse Schifflange. Verder behaalde het duo finaleplaatsen bij de Justine Henin Junior Cup in Limelette en Juniors Open LTA Maaseik.

In het enkelspel ging de zege naar de Duitse Nastasja Mariana Schunk. Zij won in de finale van Julia Avdeeva uit Rusland, 6-2, 1-6 en 7-5. Avdeeva had in de halve eindstrijd gewonnen van Melissa Boyden, 6-3, 6-2.

Bij de jongens haalden Frank Jonker en Thijmen Loof de eindstrijd van het dubbelspel. In de finale was het als tweede geplaatste Franse duo Timo Legout en Amaury Raynel in een spannende partij te sterk voor het Nederlandse koppel, 2-6, 7-5 en 10-8.

Bekijk hier meer informatie over de ITF 4 Autumn Indoor Almere.