Knappe toernooizege Zwinkels op ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof

Jay Zwinkels heeft een schitterende week achter de rug op de ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof. Hij won voor eigen publiek het enkelspel.

De zestienjarige Zwinkels kreeg een wildcard voor het hoofdtoernooi. Hij benutte de wildcard ten volle. In de eindstrijd was Zwinkels in de eindstrijd te sterk voor de Fransman Thibault Verdier, 6-4, 1-6 en 6-2.

Zwinkels versloeg op weg naar de finale de Nederlanders Thijmen Loof (tweede ronde), Jip van Assendelft (kwartfinales) en Max van Nunen (halve eindstrijd).

Het was voor Zwinkels zijn tweede internationale optreden op eigen tennispark dit jaar. In de zomer haalde hij met Arko Zoutendijk de kwartfinales van het dubbelspel op de eerste editie van het Futuretoernooi in Den Haag.

Van der Werff verliest in finale

Ook in het meisjestoernooi ging de finale tussen Nederland en Frankrijk. Rixt van der Werff moest haar meerdere erkennen in de Francaise Zoe Billon, 6-4, 6-3. Billon had eerder ook al gewonnen van de als eerste geplaatste Melissa Boyden (kwartfinales) en Sanne Schalekamp (halve finales).

Van der Werff won op sportpark Rhijenhof van landgenotes Anouck Vrancken Peeters (tweede ronde), Anouk Koevermans (kwartfinales) en Bente Spee (halve eindstrijd).