Ryan Nijboer nog één zege verwijderd van eerste enkelspeltitel

Ryan Nijboer heeft nog één overwinning nodig voor zijn eerste toernooizege op de ITF-tour in het enkelspel. Hij staat morgen voor de derde keer in een finale. 

In de halve finales van een Future (15,000 dollar) in het Egyptische Sharm-El-Sheikh leed Nijboer pas zijn eerste setverlies van deze week. Tegen de Tunesiër Aziz Dougaz trok hij na het verlies van de tweede set aan het langste eind in de beslissende set: 6-2, 1-6, 6-4.

De Spanjaard David Perez-Sanz is de tegenstander in de finale en dat is inmidddels een bekende voor Nijboer. Perez-Sanz won dit jaar twee keer van onze landgenoot en beide keren gebeurde dat ook in Egypte. Eerder deze maand was de Spanjaard te sterk voor Nijboer in de kwartfinales en daarna in de finale. 

Voor de negentienjarige Nijboer was dat zijn tweede enkelspelfinale en tevens zijn tweede in het Egyptische Sharm-El-Sheikh. Morgen hoopt Nijboer het spreekwoord 'driemaal is scheepsrecht' in de praktijk te brengen.

Lees morgen meer op de website van de KNLTB.