Scholenprogramma Fed Cup voor 1500 basisschoolleerlingen van start

In het kader van de Fed Cup-ontmoeting tussen Nederland en Canada op 9 en 10 februari wordt er vanaf vandaag voor basisschoolkinderen in de omgeving van Den Bosch een scholenprogramma georganiseerd. In totaal nemen er 68 klassen van tien scholen deel. Dat houdt in dat er zo'n 1500 kinderen in aanraking zullen komen met de tennissport. Het scholenprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door BrabantSport.

In de periode 28 januari tot en met 6 februari zullen er op basisscholen (groepen 3 tot en met 8) in de regio 's-Hertogenbosch clinics worden gegeven tijdens de gymles. Hiervoor worden trainers, materialen en oefeningen van TennisKids@School ingezet. De KNLTB wil hiermee zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met de tennissport en hen de mogelijkheid geven het spel zelf met plezier te ervaren.

Het scholenprogramma wordt op vrijdag 8 februari afgesloten met een bezoek aan de Fed Cup-locatie (Maaspoort Sports & Events) op de dag van de officiële loting. Voorafgaand aan de loting krijgen de kinderen tijdens een kinderpersconferentie de gelegenheid om vragen te stellen aan de speelsters van TeamNL. Na afloop mogen ze op de foto met de speelsters en kunnen ze om een handtekening vragen. De loting mogen ze vanaf de tribune bijwonen.

Laatste tickets Fed Cup

Woensdagochtend gaan vanaf 10.00 uur de laatste tickets voor het Fed Cup-duel tussen Nederland en Canada in de verkoop via tennis.nl. Zorg dat je er op tijd bij bent.