Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Competitie

De KNLTB organiseert sinds het najaar van 2016 een padelcompetitie. Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar je kunt jezelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die je speelt. Hiermee kun je je padelrating proberen te verbeteren! Ook worden er padeltoernooien georganiseerd.

Play-offs Topklasse 

De playoffs van de Topklasse worden op 8 en 9 december 2019 in Alphen aan den Rijn gespeeld.

Programma
Zaterdag 8 december halve finales
09:00: Tilburg Siux vs. Adidas Padel Neckslag

13:00 Rekre Sport Padel vs. Health City Hoenderdaal

Zondag 9 december 12.45 uur finale
Winnaars van de halve finale partijen

Bekijk hier het programma en de uitslagen van de play-offs.

Voorjaarscompetitie 2019

De KNLTB Voorjaarscompetitie padel wordt steeds groter, steeds meer padelspelers durven de uitdaging in de competitie aan. Dit jaar deden er in de Voorjaarscompetitie 86 teams mee, ten opzichte van 28 teams vorig jaar. Ook zijn we gegroeid van 13 naar 33 verenigingen/accommodaties. En deze groei zal alleen maar doorzetten, omdat veel verenigingen padelbanen aan het bouwen zijn en mee gaan spelen in de KNLTB padelcompetitie. Zo wordt de padelcompetitie steeds leuker voor spelers, omdat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler, KNLTB-lid of niet KNLTB-lid. Iedereen die padel wil spelen is welkom!

Jeugdcompetitie

In het voorjaar van 2019 wordt voor het eerst de padelcompetitie aangeboden voor jeugdspelers. Jeugd t/m 15 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag. Net als bij de reguliere padelcompetitie worden er vier dubbels gespeeld.

Rating

Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving & aanwijzen VCLP

De inschrijving voor de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant. De inschrijving voor de KNLTB Voorjaarscompetitie gaat open op 2 januari 2019.

Aanmelden van de VCLP kan per mail via wedstrijdtennis@knltb.nl

Competitie Marktplaats

Wil je graag padelcompetitie spelen, maar zoek je nog een team? Of andersom, zoekt jouw competitieteam nog een padelspeler? Maak dan gebruik van de Competitie Marktplaats en plaats een oproep! 

Klassen

In de Voorjaarscompetitie kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag of zondag competitie. In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. 

Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner

Speeldata Voorjaarscompetitie 2019

De speeldata voor de Padelcompetitie voorjaar 2019 vind je hier.

Speeldata Najaarscompetitie 2019

De speeldata voor de Padelcompetitie najaar 2019 vind je hier.