Wijzigingen JRT

Jeugdranglijsttoernooien

De jeugdranglijsttoernooien worden vernieuwd om het systeem eerlijker te maken en om meer vrijheid te bieden aan spelers en ouders. Bij deze wijzigingen is gehoor gegeven aan de wensen van alle doelgroepen binnen de JRT: ouders, trainers, toernooiorganisaties, ambassadeurs en spelers zelf natuurlijk.

Naam JRT wordt KNLTB Junioren Tour

De naam jeugdranglijsttoernooien (JRT) verandert per 2019 naar KNLTB Junioren Tour. In de Junioren Tour hebben de speelcategorieën geen sterren meer. Je speelt nu een Goud, Zilver of Brons toernooi. De één ster toernooien vallen nu onder de Open Junioren Toernooien.
Junioren toernooien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijkste wijzigingen

  • Elke speler speelt minimaal twee partijen per toernooi. Enkelspeltoernooien worden gespeeld in een afvalschema 16, dubbelspeltoernooien worden gespeeld in een schema 8. Als je in de eerste ronde wordt uitgeschakeld speel je een tweede wedstrijd tegen iemand die ook meteen is uitgeschakeld (verliezersronde).
  • De speelkalender loopt nu volgens het kalenderjaar, de toernooien zijn beter over het jaar verdeeld en vallen niet meer in de kerstvakantie.Met deze wijzigingen zorgen we ervoor dat iedere speler voldoende wedstrijden kan spelen, onder de juiste druk van ranking en niveau. Er zijn nog meer wijzigingen op het gebied van de KNLTB Junioren Tour. Deze kun je terugvinden op knltb.nl/juniorentour.