Rating

Als padelspeler wil je je graag meten met andere padelspelers. Hoe goed ben je in padel in vergelijking met anderen? De KNLTB gaat daarom, naast de tennisrating, ook de speelsterkte voor padel bijhouden. Door het spelen van competitie en toernooien kun je jouw speelsterkte verbeteren.

Iedereen die meedoet aan de padelcompetitie krijgt een nieuw bondsnummer. Deze nieuwe bondsnummers dienen gebruikt te worden bij het invoeren van de wedstrijduitslagen, zodat de uitslagen worden verwerkt voor de padelspeelsterkte en padelrating. Vanwege de wisseling van het kernsysteem, is het op dit moment niet mogelijk om padelresultaten op één bondsnummer samen met de tennisresultaten bij te houden. De gewenste situatie waar wij naar toe werken is het tonen van de padelspeelsterkte op de KNLTB Ledenpas. Uiteindelijk heeft iedereen één bondsnummer waarop alle resultaten en speelsterktes van zowel tennis als padel zichtbaar zijn. Om in 2017 alle gegevens te bekijken, dient men te kijken bij het ‘tweede’ bondsnummer. Dit is ook van invloed op het inschrijven voor padeltoernooien. Wil je dat dit op een correcte manier verwerkt wordt in je padelrating, schrijf je dan in met het ‘tweede’ bondsnummer.

Wij zullen uiteindelijk alle gegevens van het ‘tweede’ bondsnummer gaan samenvoegen met het huidige ‘eerste’ bondsnummer.