Inschrijven

Via MijnKNLTB schrijf je je in voor Junioren Tour Toernooien, onderaan deze pagina vind je hiervoor de handleiding.

De deadlines van inschrijven voor de Junioren Tour toernooien in de zomerperiode zijn als volgt:

Toernooiweek Deadline van inschrijven
Week 18 (PJK) (29 april t/m 5 mei) Vrijdag 12 april om 14.00 uur
Week 25-26 (22 en 23 juni en 29 en 30 juni) Vrijdag 31 mei om 14.00 uur
Week 27-28 (6 en 7 juli en 13 en 14 juli) Maandag 17 juni om 10.00 uur
Week 29 (15 t/m 21 juli) Vrijdag 28 juni om 14.00 uur
Week 30 (22 t/m 28 juli) Vrijdag 5 juli om 14.00 uur
Week 31 (29 juli t/m 4 augustus) Vrijdag 12 juli om 14.00 uur


Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour Toernooien inschrijven, met een 1e keuze, 2e keuze en/of 3e keuze. Aan de hand van je positie op de juniorenranglijst schrijf je je in voor een bepaald niveau. In speelweken (enkelspel) waarin alle niveaus (Goud/Zilver/Brons) worden aangeboden, is de verdeling van de ranglijstposities als volgt:

Niveau Aantal toernooien Ranglijstposities
Goud 1 Positie 1 t/m 16
Zilver 3 Positie 17 t/m 64
Brons 5-8 Positie 65 t/m 160


Dit is natuurlijk de optimale verdeling, als iedereen zich inschrijft en er geen blessures zijn. De werkelijke inschrijving kan je zien bij de ingeschreven spelers bij het betreffende toernooi in MijnKNLTB.

Let op: Bij ieder Junioren Tour Toernooi is er een mogelijkheid voor twee wildcards, het kan dus in de praktijk voorkomen dat een speler met positie 15 en een 1e keuze voor een Junioren Tour Toernooi Goud niet geaccepteerd wordt voor dit toernooi.

Voorbeeld inschrijving

Stel je wilt je inschrijven voor speelweek 10-11 (enkelspelweekenden) en je hebt positie 70 op de juniorenranglijst op het moment dat de acceptatie gaat plaatsvinden. Dan kan je ervoor kiezen om een Junioren Tour Toernooi Zilver in te schrijven en te proberen daar geaccepteerd te worden. Je 2e en/of 3e keuze gebruik je dan voor een Junioren Tour Toernooi Brons, waar je met deze positie zeker wordt geaccepteerd.

In sommige speelweken is er geen volledig aanbod van Goud, Zilver en Brons. Bekijk hiervoor de kalender. Dit heeft te maken met het aanbod van internationale toernooien in Nederland. Dan hebben we het over Tennis Europe toernooien en ITF toernooien. We zien spelers die in de top van de juniorenranglijst staan graag in deze internationale toernooien spelen. Hierdoor bieden we dan bijvoorbeeld geen Junioren Tour Toernooi Goud aan in die speelweek.

Overlap Junioren Tour en Internationale toernooien (ITF/TE) die in Nederland worden georganiseerd

In de zomerperiode hebben we te maken met overlap van Junioren Tour toernooien en Internationale toernooien (ITF/TE) die in Nederland worden georganiseerd. Wij hebben de regelgeving en de mogelijke opties voor jou op een rijtje gezet.
Klik hier voor meer informatie. 

 

Meer informatie over Toernooibepalingen en Spelersmemo vind je hier.