Inschrijven

Via MijnKNLTB schrijf je je in voor Junioren Tour Toernooien, onderaan deze pagina vind je hiervoor de handleiding.

De deadlines van inschrijven voor de Junioren Tour toernooien in de winterperiode zijn als volgt:

Toernooiweek Deadline van inschrijven
Week 42/43 Vrijdag 27 september om 14.00 uur
Week 44/45 Vrijdag 11 oktober om 14.00 uur
Week 47 Vrijdag 1 november om 14.00 uur
Week 48/49 Vrijdag 8 november om 14.00 uur
Week 50 Vrijdag 22 november om 14.00 uur


Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour Toernooien inschrijven, met een 1e keuze, 2e keuze en/of 3e keuze. Aan de hand van je positie op de juniorenranglijst schrijf je je in voor een bepaald niveau. In speelweken (enkelspel) waarin alle niveaus (Goud/Zilver/Brons) worden aangeboden, is de verdeling van de ranglijstposities als volgt:

Niveau Aantal toernooien Ranglijstposities
Goud 1 Positie 1 t/m 16
Zilver 3 Positie 17 t/m 64
Brons 5-8 Positie 65 t/m 160


Dit is natuurlijk de optimale verdeling, als iedereen zich inschrijft en er geen blessures zijn. De werkelijke inschrijving kan je zien bij de ingeschreven spelers bij het betreffende toernooi in MijnKNLTB.

Let op: Bij ieder Junioren Tour Toernooi is er een mogelijkheid voor twee wildcards, het kan dus in de praktijk voorkomen dat een speler met positie 15 en een 1e keuze voor een Junioren Tour Toernooi Goud niet geaccepteerd wordt voor dit toernooi.

Voorbeeld inschrijving

Stel je wilt je inschrijven voor speelweek 10-11 (enkelspelweekenden) en je hebt positie 70 op de juniorenranglijst op het moment dat de acceptatie gaat plaatsvinden. Dan kan je ervoor kiezen om een Junioren Tour Toernooi Zilver in te schrijven en te proberen daar geaccepteerd te worden. Je 2e en/of 3e keuze gebruik je dan voor een Junioren Tour Toernooi Brons, waar je met deze positie zeker wordt geaccepteerd.

In sommige speelweken is er geen volledig aanbod van Goud, Zilver en Brons. Bekijk hiervoor de kalender. Dit heeft te maken met het aanbod van internationale toernooien in Nederland. Dan hebben we het over Tennis Europe toernooien en ITF toernooien. We zien spelers die in de top van de juniorenranglijst staan graag in deze internationale toernooien spelen. Hierdoor bieden we dan bijvoorbeeld geen Junioren Tour Toernooi Goud aan in die speelweek.

Overlap Junioren Tour en Internationale toernooien (ITF/TE) die in Nederland worden georganiseerd

In de herfstvakantie worden zowel internationale toernooien als Junioren Tour toernooien in Nederland georganiseerd. Kijk hier voor welke toernooien je wel en niet tegelijk kan inschrijven. 

Meer informatie over Toernooibepalingen en Spelersmemo vind je hier.