Sportinnovator

Sportinnovator Centrum

Innovatienetwerk Sportinnovator heeft de KNLTB toegevoegd aan de lijst van innovatiecentra. Op 29 juni kreeg de KNLTB samen met drie andere nieuwe innovatiecentra (Sport Science & Innovation Groningen, Sportinnovatorcentrum Sports Valley en Shimano Experience Center) op Sportcentrum Papendal het officiële certificaat uitgereikt uit handen van Maurits Hendriks van het Topteam Sport.

Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland. De basis van het netwerk wordt gevormd door de Sportinnovator-centra waarin onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samenwerken aan innovaties die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en een actieve leefstijl.

Aldo Hoekstra is blij met deze benoeming: “Deze status als Sportinnovator Centrum is een mooie erkenning voor alle onderzoeks- en innovatieprojecten die we voor doen voor zowel toptennis als breedtesport. We krijgen hierdoor een nog beter banden met het Sportinnovator netwerk waarbij we gebruik maken van hun advies en samenwerkingsmogelijkheden. Daarnaast hebben we een grotere kans op verschillende soorten subsidies en kunnen we vanuit deze rol onze doelgroepen beter helpen met potentiële innovaties.”

Met de toetreding van deze vier innovatiecentra bestaat het netwerk nu uit 16 innovatielabs verspreid over het gehele land.

Bezoek de site van SportInnovator hier