Tennisbaan groen bomen

Sponsorvoucher

Geen vereniging kan zonder: sponsors. De wasstraat op de hoek, de lokale bouwmarkt, een kaasboer, het tuincentrum in de buurt, het gros van lokale sponsors in Nederland doet het uit liefde voor de vereniging. Omdat ze een persoonlijke band met de vereniging hebben. Sponsoring is vaak niets meer dan een goed doel en “oh ja ik sta ook op een winddoek langs de baan.” Maar naamsbekendheid en winkelbezoek wordt steeds belangrijker voor sponsors. 

Sponsorvouchers in een notendop

Sponsorvouchers van District Media zijn digitale acties van sponsoren voor leden. Zo heeft sponsoring een positief effect voor alle partijen.

Van sponsor naar de winkel

De sponsorvoucher-technologie is reeds geïmplementeerd door de KNLTB. In de ClubApp staat de eerste sponsorvoucher live met een aanbieding van Tennis Direct. Vanaf nu kunnen ook verenigingen lokale sponsors die aanbiedingen voor leden hebben in de app toevoegen. Leden slaan de aanbieding op in de Wallet app en krijgen in de buurt van een sponsorlocatie een notificatie ter herinnering. Bij een sponsorlocatie wordt de voucher eenvoudig gescand met de camera app van een sponsor. Sponsors ontvangen een rapportage van het aantal aangevraagde en ingeleverde sponsorvouchers. Zo wordt sponsoring lokaal, mobiel en meetbaar.

Door je zo als vereniging voor je lokale sponsoren in te spannen houd je bestaande sponsoren tevreden en overtuig je eenvoudig nieuwe sponsoren.

Voordelen voor de vereniging

 • Tevreden sponsors
 • Overtuig meer nieuwe sponsors
 • Leden ontvangen leuke acties

Voordelen voor sponsors

 • Meer winkel- of webshopbezoek
 • Meetbaar en daarmee meer inzicht

Voordelen voor leden

 • Leuke kortingen bij lokale ondernemers
 • Een sponsorvoucher bewaar je op je mobiele telefoon
 • Een extra manier om je vereniging te steunen

Wat ontvangt een vereniging?

 • Gebruik van dit sponsorsysteem: District Media, onze sponsorpartner ontzorgt verenigingen en plaatst de vouchers in de ClubApp.
 • Presentatie voor sponsors: District Media levert een presentatie aan om huidige sponsors uitleg te geven en om nieuwe sponsors te overtuigen.
 • Inzicht in effectiviteit: Verenigingen ontvangen een login met een overzicht van alle aangevraagde en verzilverde sponsorvouchers. Zo deel je de resultaten makkelijk met je sponsors.
 • Nieuwe landelijke sponsoren voor jouw vereniging: District Media gaat op zoek naar sponsoren die verenigingen meestal zelf niet bereiken. Denk aan bedrijven met een marketing afdeling of mediabureaus. Jouw vereniging wordt zo wel vertegenwoordigt en op de hoogte gehouden van potentieel nieuwe partners.

Enkele van de grootste Nederlandse hockey- en voetbalclubs met opgeteld meer dan 25.000 actieve sporters, familie en fans gebruiken sponsorvouchers inmiddels al.

Kosten

Voor 25,- euro per maand kan een vereniging onbeperkt gebruik maken van sponsorvouchers voor bestaande en toekomstige sponsoren. Na 1 jaar per maandelijks opzegbaar.

Wat levert het op?

Een vereniging bepaalt de verkoopprijs van elke sponsorvoucher zelf. De al aangesloten verenigingen verkopen sponsorvouchers gemiddeld voor €400,- of nemen het op in een bestaand pakket zo leert de ervaring.

Interesse?

Wil je meer informatie over en contact met Sponsorvoucher, meld je dan via het onderstaande formulier aan: